Commanderij Osiris

 

Programma Osiris  2022 - 2023


Woensdag  14  september 2022 :

We starten terug wat experimenteel en gaan Argentinië onder de loep nemen. We kiezen voor een brede landpresentatie.We kennen Argentinië vooral met zijn rode Malbec-wijnen maar er is meer !


Woensdag  19 oktober 2022 :

Wie pinot noir zegt, denkt bijna onmiddellijk aan Bourgogne en enkele regio’s in Duitsland. Ook in de lage landen wordt met deze nobele druif meer en meer een boeiend gamma aan wijnen gemaakt. We gaan op expertise en stellen de betere Belgische Pinot Noir voor.


Woensdag 16 november 2022 :

In het zuiden van Frankrijk ligt naast de zuidelijke Rhône ook een ander uitgebreid wijngebied. In de Languedoc is van alles aan het bewegen. Nieuwe cru’s ontstaan en bieden een eigenheid én diversiteit aan smaken. Een nieuwe cru wordt alvast Pezenas. Een kenner van de regio neemt ons mee op ontdekking.


Woensdag 14 december 2022 :

December is een feestmaand ! We trekken richting Italië om schuimwijnen te degusteren. En niet zomaar schuimwijnen. We gaan op zoek naar de betere Prosecco, Spumante en Franciacorta. Le migliori bollicine d’Italia….


Woensdag 18 januari 2023 :

Blindproeverij : Zelfrelativering en bescheidenheid zijn troef op deze avond. Nergens kan je zoveel leren over wijn als tijdens blindproeverijen. We kaderen dit bovendien een beetje als training voor de Nationale Wijnproeven. En het is onze manier om het nieuwe jaar vinologisch in te zetten !


Woensdag 15 februari 2023 :

We ontvangen bezoek uit Zuid-Frankrijk. Het echtpaar Thierry Faravel en Corina Kruse hebben elk een domein in de Rhône. La Bouissière (Thierry) werkt vooral in Gigondas, Vacqueyras én Beaumes-de-Venise. Martinelle in Beaumes-de-Venise én Ventoux.


Woensdag 15 maart 2023 :

Team-presentatie: De Zorro’s : Ons zestal trekt terug op wijnavontuur met de bedoeling het beste te zoeken in een bepaalde wijnregio. Traditiegetrouw is dit een verrassende avond met ontdekkingen. Soms gewaagd maar met steeds het kwaliteitsdenken in het achterhoofd.


Woensdag 19 april 2023 :

Osiris bestaat 30 jaar ! We gaan trachten om oude jaargangen tegenover recente jaargangen te plaatsen. Uit 4 topregio’s selecteren we een bekende wijn en gaan die met enkele jaren verschil degusteren. Uniek, gedurfd en feestelijk !


Buiten kalender:

Vrijdag 2 September 2022 BBQ:  BBQ in Vinoscoop (aparte inschrijving)

Zaterdag .. mei/juni 2023 Kapittelbanket:  Naar jaarlijkse gewoonte vindt dan ons kapittelbanket plaats. Niet inbegrepen in het lidgeld. Plaats en exacte datum nog te bepalen

10 - 14 Juli 2023 Osiris op reis:  Wijnreis Zuidelijke Rhône in het kader van 30 jaar bestaan Osiris (niet inbegrepen in het lidgeld)


Wie zijn wijWie_zijn_wij.html
Agenda
FotoFoto.html
ArchiefArchief.html
Lid WordenLid_worden.html
ContactContact.html
LinksLinks.html
HomeHome.html