Commanderij Osiris

 

Programma Osiris  2019 - 2020


Woensdag  18  september 2019 :

Roemenië is een wijnland met een zó oude wijnbouwtraditie, dat de Grieken dachten dat Dyonisos van daar afkomstig moest zijn. Doorheen de eeuwen groeide Roemenië in aanzien bij de Romeinen, Saksen, Duitsers en zelfs Fransen, om dan tot een anticlimax te komen met het communisme. De laatste jaren steken toch steeds meer lovende woorden de kop op. We brengen jullie enkele indrukken van één van de drukste wijnkruispunten van Europa.


Woensdag  23 oktober 2019 :

In de Moezel (Duitsland) worden misschien wel de elegantste en fijnste rieslings gemaakt ter wereld. Vroeger met een predikaat-systeem waar de zoetheid wordt opgebouwd. Maar naar het voorbeeld van bourgogne werken de topwijnbouwers met een classificatie als ‘Grosses Gewachs’. Grote droge riesling op leisteen. Niet te missen !


Woensdag 20 november 2019 :

Domeinpresentatie Bon Baron. In juni bezocht uw bestuur dit Waalse wijndomein met Nederlanders als eigenaar. Dit wijnbedrijf kaapt de ene na de andere prijs weg. We waren verbluft door de kwaliteit en presenteren hun ganse gamma.


Woensdag 18 december 2019 :

Joost Arijs is een top-patissier én chocolatier. En ondertussen ook één van de culinaire sterren in Gent. Samen met hem gaan we de uitdaging aan om fijne chocolade-creaties te combineren met (zoete) wijnen. Enkel in Osiris.....


Woensdag 15 januari 2020 :

Blindproeverij : Zelfrelativering en bescheidenheid zijn troef op deze avond. Nergens kan je zoveel leren over wijn als tijdens blindproeverijen. We kaderen dit bovendien een beetje als training voor de Nationale Wijnproeven. En het is onze manier om het nieuwe jaar vinologisch in te zetten !


Woensdag 19 februari 2020 :

In de Rhône-streek is de AOC Gigondas een rode cru die haar sporen verdiend heeft en op behoorlijk wat gastronomische bijval kan rekenen. Naast Châteauneuf-du-Pape en Vacqueyras worden hier misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende grenache wijnen gevinifieerd. We degusteren de beste 8 ...


Woensdag 27 mei 2020 :

Witte bordeaux wijnen uit de Graves en Pessac-Léognan. In bordeaux zijn ‘Cru Classés’ een begrip. Ook in wit bestaat een classificatie met de AOC Pessac-Léognan. We proeven ze en brengen ze in stelling samen met de AOC Graves.


Woensdag 17 juni 2020 :

Team-presentatie: De Zorro’s : Ons zestal trekt terug op wijnavontuur met de bedoeling het beste te zoeken in een bepaalde wijnregio. Traditiegetrouw is dit een verrassende avond met ontdekkingen. Soms gewaagd maar met steeds het kwaliteitsdenken in het achterhoofd.


Buiten kalender:

Zaterdag .. mei 2020 Kapittelbanket:  Naar jaarlijkse gewoonte vindt dan ons kapittelbanket plaats. Niet inbegrepen in het lidgeld. Plaats en exacte datum nog te bepalen


Wie zijn wijWie_zijn_wij.html
Agenda
FotoFoto.html
ArchiefArchief.html
Lid WordenLid_worden.html
ContactContact.html
LinksLinks.html
HomeHome.html