Commanderij Osiris

 

Programma Osiris  2018 - 2019


Woensdag  19  september 2018 :

Landpresentatie Macedonië:we starten ons nieuw seizoen met een echte ontdekking en onontgonnen wijnland. We gaan vooral autochtone druiven proeven, afgewisseld met franse blends maar met een Oost-Europese inslag.


Woensdag  17 oktober 2019 :

Met de Arneis-druif wordt in Noord-Italië (Piëmonte) een uitzonderlijke witte wijn gemaakt. Op een gegeven moment was de druif haast volledig verdwenen, maar eind vorige eeuw herontdekt men het potentieel én de originaliteit van deze cépage. We stellen de beste 8 voor.


Woensdag 14 november 2018  :

Cannonau is het synoniem voor ‘grenache’ of ‘garnacha’ . In Sardinie ̈wordt hier op unieke terroirs en met inspirerende wijnbouwers toch wel het één en ander gemaakt dat degustatief meer dan de moeite loont. We presenteren een soort Best Of


Woensdag 12 december 2018 :

AOC Grignan-les-Adhémar is de nieuwe naam van een AOC die vroeger ‘Coteaux du Tricastin noemde.De gelijknamige kerncentrale (Tricastin) in dezelfde regio (zuidelijke Rhône) kreeg een wat negatieve bijklank en dus besloot men tot naamsverandering ! We nodigen de locale verantwoordelijken uit bij ons en proeven de huidige 8 beste cuvées in deze AOC.


Woensdag 16 januari 2019:

Blindproeverij : Zelfrelativering en bescheidenheid zijn troef op deze avond. Nergens kan je zoveel leren over wijn als tijdens blindproeverijen. We kaderen dit bovendien een beetje als training voor de Nationale Wijnproeven. En het is onze manier om het nieuwe jaar vinologisch in te zetten !


Woensdag 13 februari 2019 :

In de Loire-streek is de AOC Chinon een rode cru die haar sporen verdiend heeft en op behoorlijk wat gastronomische bijval kan rekenen. Cabernet Franc is de druif die deze wijn kleurt. Een heel aparte expressie van eerder noordelijk gelegen terroirs. Wij gaan op zoek naar de betere domeinen


Woensdag 13 maart 2019 :

Team-presentatie: De Zorro’s : Ons zestal trekt terug op wijnavontuur met de bedoeling het beste te zoeken in een bepaalde wijnregio. Traditiegetrouw is dit een verrassende avond met ontdekkingen. Soms gewaagd maar met steeds het kwaliteitsdenken in het achterhoofd.


Woensdag 24 april 2019:

We proberen af te sluiten met een klepper. Nog even een verrassing.....Maar traditie zal centraal staan.


Buiten kalender:

Zaterdag 25 mei 2019 Kapittelbanket:  Naar jaarlijkse gewoonte vindt dan ons kapittelbanket plaats. Niet inbegrepen in het lidgeld. Plaats en exacte datum nog te bepalen


Wie zijn wijWie_zijn_wij.html
Agenda
FotoFoto.html
ArchiefArchief.html
Lid WordenLid_worden.html
ContactContact.html
LinksLinks.html
HomeHome.html