Commanderij Osiris

 

Programma Osiris  2023 - 2024


Woensdag  27  september 2023 :

Chili met de wijnen van Vinoscoop ! De locatie waar we samenkomen is ook een specialist in Nieuwe Wereldwijnen. Vorig jaar ontdekten we Argentinië, nu gaan we een breed overzicht geven van wat Chili op vlak van wijn te bieden heeft.


Woensdag  18 oktober 2023 :

Educatieve degustatie met monocépages in rood. We selecteerden 8 (bekende) wijnen van monocépages. Met een educatief knipoogje presenteren we de wijnen en focussen vooral op de typiciteit van elke druif.


Woensdag 15 november 2023 :

Monocépages in wit. Net zoals in oktober herhalen we de oefening maar nu met witte wijn. Wat is er moeilijker ?


Woensdag 20 december 2023 :

December is een feestmaand ! Crémants uit Frankrijk staan centraal. We gaan alle Franse Crémants (mousserende wijnen gemaakt zoals champagne) op een rijtje zetten en zoeken naar referenties van elke AOC.


Woensdag 17 januari 2024 :

Blindproeverij : Zelfrelativering en bescheidenheid zijn troef op deze avond. Nergens kan je zoveel leren over wijn als tijdens blindproeverijen. We kaderen dit bovendien een beetje als training voor de Nationale Wijnproeven. En het is onze manier om het nieuwe jaar vinologisch in te zetten !


Woensdag 21 februari 2024 :

Oostenrijk Rood. Samen met Jan rots (Beste sommelier van België) gaan we verschillende rode wijnen proeven en zo kennismaken met enkele pareltjes, ook van minder bekende druiven.


Woensdag 20 maart 2024 :

Team-presentatie: De Pioniers : Na het succes van de eerste editie duiken onze 3 pioniers opnieuw in de archiven en herbekijken en herdegusteren we wat jaren terug ook op onze proeftafels stond.


Woensdag 17 april 2024 :

Vino Nobile di Montepulciano. Dit is één van de tot de verbeelding sprekende Cru’s uit Toscane. Gemaakt van Prugnolo Gentile (= een kloon van sangiovese en uniek in deze DOCG) gaan we de betere domeinen degusteren en ons verdiepen in de geheimen van deze grote Italiaanse wijn !


mei 2024 Kapittelbanket:  Naar jaarlijkse gewoonte vindt dan ons kapittelbanket plaats. Niet inbegrepen in het lidgeld. Plaats zal opnieuw (vermoedelijk) het ‘Aards Paradijs zijn. De datum wordt nog bevestigd.


Wie zijn wijWie_zijn_wij.html
Agenda
FotoFoto.html
ArchiefArchief.html
Lid WordenLid_worden.html
ContactContact.html
LinksLinks.html
HomeHome.html