Commanderij Osiris

 

Programma Osiris  2017 - 2018


Woensdag  20  september 2017 :

We trachten elk degustatieseizoen ook aandacht te blijven hebben voor wijnen uit de Nieuwe Wereld. De laatste jaren is met name in Zuid-Afrika het één en ander aan het evolueren in de richting van meer finesse en elegante wijnen. Ze houden hun identiteit en onmiskenbaar hebben ze eigen karakter en dus (soms) herkenbaar. We gaan een brede voorstelling geven van wat vandaag in Zuid- Afrika allemaal mogelijk is .


Woensdag  25 oktober 2017 :

In Duitsland kan je de grootste en fijnste riesling ter wereld vinden. De verschillende wijnregio’s focussen elk op hun bijzondere terroirs. De Pfalz is geografisch zowat het spiegelbeeld van de franse Elzas. Riesling is belangrijk maar ook andere druivenrassen staan hier op de bovenste rij. We gaan de beste wijnbouwers uit de regio voorstellen met elk een unieke cuvée uit hun gamma.


Woensdag 15 november 2017  :

Sedert 2005 is de rode Beaumes-de-Venise (zuidelijke Rhône) een cru geworden (aparte AOC voor de rode wijnen). We gaan samen met het overkoepelende syndicaat en in aanwezigheid van Mr Jean-Paul Anres (président) de AOC voorstellen met 8 verschillende cuvées.


Woensdag 13 december 2017 :

Bubbels, bubbels, bubbels. December is feestmaand. We gaan een zeer diverse reeks parelende wijnen degusteren. Champagne is een certitude maar er is meer ……De kurken knallen !


Woensdag 17 januari 2018:

Blindproeverij :  Zelfrelativering en bescheidenheid zijn troef op deze avond. Nergens kan je zoveel leren over wijn als tijdens blindproeverijen.  We kaderen dit bovendien een beetje als training voor de Nationale Wijnproeven. En het is onze manier om het nieuwe jaar vinologisch in te zetten !


Woensdag 21 februari 2018 :

We trachten in onze degustaties sterk te focussen op het onderscheid tussen krachtige complexe wijnen en fijne complexe wijnen. Meestal linken we finesse aan licht gekleurde wijnen ..Maar klopt dit ook ? Donkere wijnen linken we dan weer aan kracht…maar ook hier is de vraag of dit klopt ? We gaan beide stijlen blind proeven en trachten juiste conclusies te trekken.


Woensdag 14 maart 2018 :

Team-presentatie: De Zorro’s : Ons zestal trekt terug op wijnavontuur met de bedoeling  het beste te zoeken in een bepaalde wijnregio. Traditiegetrouw is dit een verrassende avond met ontdekkingen. Soms gewaagd maar met steeds het kwaliteitsdenken in het achterhoofd.


Woensdag 18 april 2018:

We eindigen het seizoen traditiegetrouw met iets speciaals. Het thema houden we nog even in verrassing  ….


Buiten kalender:

Eind mei 2018 Kapittelbanket:  Naar jaarlijkse gewoonte vindt dan ons kapittelbanket plaats. Niet inbegrepen in het lidgeld. Plaats en exacte datum nog te bepalen


Wie zijn wijWie_zijn_wij.html
Agenda
FotoFoto.html
ArchiefArchief.html
Lid WordenLid_worden.html
ContactContact.html
LinksLinks.html
HomeHome.html