Commanderij Osiris

 

Programma Osiris  2021 - 2022


Woensdag  15  september 2021 :

We starten terug wat experimenteel en gaan naar de omgeving van de Zwarte Zee. De landen uit Centraal-en Oost-Europa staan stilaan op de wijnkaart en we trachten met Robert (ons bestuurslid) als gids enkele nieuwe ontdekkingen te doen met heel originele wijnen


Woensdag  20 oktober 2021 :

Wie pinot noir zegt, denkt bijna onmiddellijk aan Bourgogne en enkele regio’s in Duitsland. Maar er is meer, hoewel niet evident. We trekken de mondiale registers open en gaan op zoek naar 8 boeiende en representatieve pinot noir, ook buiten Europa dus.


Woensdag 17 november 2021 :

In de “Tuin van Frankrijk” (Loire-streek) liggen rond de stad Tours 2 AOC waar diverse types witte wijn worden gemaakt. De AOC Vouvray en de AOC Montlouis-sur-Loire zijn wijndorpjes waar de chenin blanc heer en meester is en maken een selectie van de beste domeinen en gaan verschillende cuvées proeven die representatief zijn voor beide appellaties.


Woensdag 15 december 2021 :

Osirislid Hilde Colpaert ging samen met enkele echtgenotes van het bestuur op ontdekking naar Belgische schuimwijnen en presenteren ons hun finale keuze. De laatste jaren is de kwaliteit van deze producten zienderogen gestegen. Bij ons op de proeftafels !


Woensdag 19 januari 2022 :

Blindproeverij : Zelfrelativering en bescheidenheid zijn troef op deze avond. Nergens kan je zoveel leren over wijn als tijdens blindproeverijen. We kaderen dit bovendien een beetje als training voor de Nationale Wijnproeven. En het is onze manier om het nieuwe jaar vinologisch in te zetten !


Woensdag 16 februari 2022 :

We ontvangen bezoek uit Zuid-Frankrijk. Het echtpaar Thierry Faravel en Corina Kruse hebben elk een domein in de Rhône. La Bouissière (Thierry) werkt vooral in Gigondas, Vacqueyras én Beaumes-de-Venise. Martinelle in Beaumles-de-Venise én Ventoux. We presenteren van elk domein een 4-tal cuvées. Grenache staat centraal. Februari 2022 wordt een warme maand !


Woensdag 16 maart 2022 :

Team-presentatie: De Zorro’s : Ons zestal trekt terug op wijnavontuur met de bedoeling het beste te zoeken in een bepaalde wijnregio. Traditiegetrouw is dit een verrassende avond met ontdekkingen. Soms gewaagd maar met steeds het kwaliteitsdenken in het achterhoofd.


Woensdag 20 april 2022 :

De voorbije jaren waren de “blinde duel-degustaties” tekens een overdonderend succes. We gaan ter afsluiting van dit seizoen opnieuw de uitdaging aan, dit keer rond de druif syrah/shiraz. We gaan 4 duo’s van 2 wijnen blind serveren. 2én zal uit de Noordelijke Rhône komen, de andere uit de ‘Nieuwe wereld’.


Buiten kalender:

Zaterdag .. mei/juni 2022 Kapittelbanket:  Naar jaarlijkse gewoonte vindt dan ons kapittelbanket plaats. Niet inbegrepen in het lidgeld. Plaats en exacte datum nog te bepalen


Wie zijn wijWie_zijn_wij.html
Agenda
FotoFoto.html
ArchiefArchief.html
Lid WordenLid_worden.html
ContactContact.html
LinksLinks.html
HomeHome.html